#1 Lagu Ambon Terbaik Sepanjang Masa

L.O.V.E. with sunset at amahusu

Punya banyak koleksi lagu ambon lama-lama jadi berpikir untuk di share di net sekaligus koleksi online. Namun karena koneksi internet yang lelet makanya saya memilih untuk membagi2 saja lagu2 ini dari pada di upload semua file yang hampir mencapai 20 Gb itu. Lagu-lagu berikut ini adalah lagu-lagu yang sering jadi playlist pada player saya dirumah. Sarannya kalo lagu muterin lagu2 dibawah ini silahkan tunggu suasana yang mendukung, di sore yang cerah atau pagi hari untuk mengawali beraktifitas.. ato juga saat dikau2 semua lagi pacaran sambil inget2 Ambon *ga ada hubungan*

Sila di cek agan-aganwati sekalian….
#1 Jauh dari Ambon – Andi Tielman
Tau kan Tielman Brothers? salah satu legenda musik di negeri belanda sana yang berasal dari Indonesia, ada yang bilang mereka asli dari Ambon tapi ada juga yang bilang mereka berasal dari Kupang, entah mana yang benar. di Lagu ini salah satu pentolan band Tielman Brothers yakni Andy Tielman menyanyikan lagu-lagu ambon, salah satunya adalah Jauh dari Ambon ini,  lagu ini unik bagi saya karena warna musiknya yang beraneka ragam di telinga, ada hawaian, sedikit slow rock yang bercita rasa negeri maluku belanda. Dan paling saya suka adalah warna suara Andy Tielman yang terdengar sedikit country *serak2 basah gimana gitu* membuat lagu ini menjadi salah satu lagu ambon terbaik deh :))

#2 Hidup orang basudara. – Frangky S
Frangky S, lagu ini menjadi lebih unik, dengan aransemen maluku yang ditingkahi musik ala hawaian ditambah suara Bung Frangky menjadikan lagu ini didengar cocok pada sore hari saat. Liriknya yang sederhana serta sedikit membuat lagu ini sangat rugi kalo dilewatkan.

mayang pinang mayang kalapa
timbang cengke di saparua
orang bilang ade deng kaka
sagu salempeng makan bage dua 2x

sio sayang la di lale sio
sayang di lale ee
hidop orang basudara sio
sungguh manis lawang e

#3 Katong Nai parau – Hellas | Lirik |
Kalo lagu ini, sekali dengar lansung jatuh cinta, irama dan musiknya ga mungkin terlewatkan.

katong nai parau kaluar labuang e
hati so takaruang mau tinggalkan ambon e
angin sibu-sibu datang tiop e
sio nona pegang panggayo jagnan undur ebeta tra sangka nyong e
sampe jadi bagini e
tinggalkan ibu deng bapa
sio so asing lawang e

tapi apa boleh buat nasip katong bagini e
mari panggyo panggayo manis e

#4 Mama pung kata-kata – Foco | lirik |
Pertama dengar lagu ini, seperti mendengar lagu Country & hawaian sekaligus. Membuat sedih dan ingat mama di Rumah.

Di rantau orang sioo Beta slalu inga mama
Di rantau orang sioo beta inga mama pung sayang

Satu malam beta seng dapa sono
Beta inga-inga mama sioo
Waktu mama masih hidop ale
Mama sayang katong samua

Biar mama pi seng bale lai
Katong samua slalu inga mama sio
Waktu dolo mama kasih inga
Biar katong dekat deng tete manis

Sio gandong ee sio gandong e
Biar katong tapisah jao
Jang lupa tete manis e

Sio gandong ee sio gandong e
Biar su lama seng bakudapa
Jang lupa mama pung kata-kata

#5 Papeda dingin – masnait | lirik |
Kalo ada yang belum kenal Masnait Group maka termasuk diantara orang-orang yang merugi *halah* dengarkan saja salah satu lagu yang sangat sederhana ini deh. Sederhana dari segi lirik tapi membuai hati.

Papeda dingin kuahnya tomi-tomi
Campor bagasang dengan cili padis
Itu makanan anak-anak maluku
Tomi-tomi randam di kuah
Papeda dingin sabale jua rasa satu mau dua

Papeda dingin dengan kuah kuning
Cakalang asar tamba colo-colo
Itu makanan anak-anak maluku
Tomi-tomi randam di kuah
Papeda dingin sabale jua rasa satu mau dua

#6 Donci su Babunnyi-  Hassa Group | lirik |
Lagu jujaro deng mungare.

Dengar donci su babunyi mari nyong deng nona e
jang balagu mari polo dansa sampe pagi hari e
satu persatu dengar komando la katong putar sena anggale
su amper siang ale polo beta tamba rapat e

dengar komando la mari dansa katong putar lombo se
rasa rame jangan pulang dansa sampe matahari nai
kalo mama deng papa marah nanti ale datang ka rumah
ale maso minta dari beta pung mama deng papa

sio nona e mari polo rapat e
sio nyong e beta seng bisa jao e
kalo nanti habis dansa jang lupa antar beta pulang e

sio ale nyong deng nona mari nanti dansa putar lombo se
dengar komando la katong dansa taputar sena anggale

su amper siang su tamba dingin sio mari polo rapat
la kalo suda suka sama suka mau apa lai

Bonus Combo

Bonus Combo

#7 lagu Rindu – Ferry Sapullete | lirik |
Ini lagu bolehlah jadi lagu andalan bagi sepasang kekasih atau apalah yang sedang berjauhan alias lagi LDR begitu.  Nah lagu ini dengan santai tapi sahdu sekaligus romantis *halah bahasanya* mengeluarkan ungkapan kerinduan yg menggebu2 gitu, mungkin ada lagu yang sudah terkenal duluan berjudul “parcuma” tapi setelah saya denger lagu ini, itu lagu “parcuma” jadi berasa datar deh.. *bukan promosi*

kala malam beta manyanyi lagu rindu ini par ale
biar jau bagini sio lewat lagu ini
bisa par hibur hati yang sunyi
kala malam beta sandiri
sio lagu ini seng pernah barenti
biar rasa sunyi garu-garu dihati
mar beta tetap manyanyi

andai saja ale ada di sini
bukan cuma ada didalam mimpi
katong dua manyanyi
katong manyanyi lagu rindu ini

sapa lai yang bisa tahan nona ee
darah ini abis di badang ale…
inga katong dua pung cinta yang tatahan
dari dolo sampe sakarang…

beta cuma bisa manyanyi
senangdung lagu rindu ale
semoga disana katong manyanyi lagu yang sama
lagu rindu ini

#8 Gepe-gepe – Rudi Wairata | lirik |
Lagu favorit pas lagi puyeng dan butuh hiburan ini, dengar lagu ini jadi semangat sekali untuk bergoyang, musik yang ceria serta liriknya yang lucu bikin ngakak sekaligus terhibur.

gepe-gepe.. gepe.. gepe dia sampe lombo
gepe-gepe.. gepe.. gepe dia sampe bodo

jujaro dan ngungare mari katong beramai-ramai
badansa dan manari putar lenso lombo se
polka dan katreji putar akang dengan sopi
sampe pulang pagi polo nona sampe bodo

awas jang sampe lupa ator langka bae-bae
polo nona rapat awas jangan la tagai
itu baru bilang nama dansa gepe-gepe
nona dari kilang beta polo beta gepe

Sila di download #1 The Best Lagu rindu tanah maluku

[download] ::::::::::::::  Rudy Wairata – GePe GePe
[download] ::::::::::::::  Masnait  – Papeda Dingin
[download] ::::::::::::::  Hellas Group – Waarom Huil Je Touch
[download] ::::::::::::::  Hellas Group – Katong Nae Parahu
[download] ::::::::::::::  Hellas Group – Asal Ale Mau Nanti
[download] ::::::::::::::  Hellas Group –  Hidop Orang Sodara
[download] ::::::::::::::  Hassa Group – Donci Sobabunyi
[download] ::::::::::::::  Franky Sahilatua – Hidup Orang Basudara
[download] ::::::::::::::  Foco – Mama Pung Kata-kata
[download] ::::::::::::::  Ferry Sapulette – Lagu Rindu
[download] ::::::::::::::  Andy Tielman – Jauh Dari Ambon

Aba dari Nadi, pecinta senja, jalan-jalan.

22 Comments

  1. wah dari Ambon ya...
    kira-kira disana masih banyak yang hafal lagu-lagu daerah Ambon tidak?

  2. Saya saluuuttt bangeeett....

  3. ga ngerti bahasanya Al :D

  4. @ibnu
    lagu apa dulu nih.. kalo lagu2 ambon yg terkenal sih biasanya hafal,.. yg susah di hafal itu lagu2 yg pake bahasa tanah. :D

    @Pendar
    udah di dengerin?

    @Nike
    dengarkan musiknya saja wahihihi

  5. mantap Bung...!
    boleh minta lagu2 Ambon Bung Broery?

  6. waktu lagunya sd=edih,pasti biking katong hati takaruang,waktu lagunya gerat,pasti biking katong mau balompa badansa sampe pagi2...lagu ambon dolo2 memang tar mati,seng sama deng lagu ambon sakarang,su talalu padede,sampe orang putar pagi2 mar ganggu katong pung tidor...maksih link nya hehehe

  7. @wisnu
    lagu brory yang ambon belom aku denger iks.. maaf

    @gun peluw
    hahaha.. silahkan sudara :) selamat menikmati

  8. Lagu om ondos
    B z tau sapa yg manyanyi tapi menurut B akng pung lirik bagus,
    Obladi Oblada versi ambon,hehehe
    Tulisan bagus, bung Almas...

  9. @Willie
    lagu Om Ondos yang nyanyi Hellas Group kaka, suka sih tapi itu kan agak2 gerat jadi ga dimasukkan kesini hahahha.. kalo om ondos nanti ada bagian tersendiri juga kok :D tunggu aja
    dangke sudara.

  10. Mantap, Bung Almas...
    b tunggu ulasan tntang Om Ondos, hehe

  11. mana terminal transit passo?

    .....cinta suci mekar kembali
    tak ikat dalam hati
    tak bungkus sampai mati.....

    hiksss,,,, =(

  12. bro, lagu 'PARCUMA' juga termasuk lagu Ambon terbaik sepanjang masa untuk nominasi lagu cinta :-)

  13. minta lirik lagu ''mama su seng ada lai'' itu sp yg manyayi ?

  14. yG lgu Rame-rame tu punya siapa y bAng..??
    q cRi dsini kOk g da..
    pdhaL tau Q tu Lgunya oRang ambOn..
    tRims..

    • Rame2 kalo ndak salah itu lagu Glen Fredly kaka :)

  15. to Hakam & Almascatie, lagu Rame-rame itu awalnya di nyanyiin ama Chris Kaihatu (Musisi & Composer yang juga adalah Jazz kondang Indonesia) di tahun 83 dlm Album "Misteri Cinta" lagu Rame-rame diciptakan sendiri oleh (Alm. Christ Kaihatu) & Georgie Leiwakabessy (msh ada sampai skrang), kemudian baru skarang lagu Rame-rame di nyanyiin lagi ama Glen Fredly

    http://indolawas.blogspot.com/search/label/Christ%20Kayhatu

  16. mantapppppppppppppppppppppppppppppp...........
    tmbh yg bru dlu.............

  17. http://www.4shared.com/get/zQGDUwWI/30_nonstop_ambon_cha_cha_cha_v.html

    mantabbb Cha Cha

  18. http://www.4shared.com/mp3/S5KfRDks/30_nonstop_ambon_cha_cha_cha_v.html

    yang ini sida A nya sebelumnya sida B.
    nih lagu dah ilang kasetnya dulu nyokap suka nyetel.
    nemu di 4shared lagu2 nostalgia jadi inget beta pung mama hiks hiks.....

  19. salah satu lagu ambon favorit gue
    http://www.youtube.com/watch?v=ClVwDe_260Y

  20. Boss, beta inga ada tu lagu yang sebagaian liriknya:

    .......
    Mama aku anak siapa
    Oh mama papa beta yang mana
    .......

    Bisa bos kasih beta lirik itu lagu, ka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *